Apua hiustenlähtöön: tehokkaita ruokia, jotka toimivat

Apua hiustenlähtöön - Tehokkaita ruokia, jotka toimivat

Hiustenlähtö, joka tunnetaan myös nimellä hiustenlähtö, ei ole kuolemaan johtava sairaus, mutta se on ärsyttävää ja ärsyttävää.

Herääminen ja hiusten näkeminen tyynyllä, hiusten repeytyminen ja muutaman säikeen löytäminen sormien välistä – ei kukaan haluaa sen. On olemassa monia lääkkeitä, joista osa vaatii reseptin ja ovat erittäin vahvoja, ja jotka estävät hiustenlähtöä. Mutta sen ei aina tarvitse olla lääkehoitoa. Luonto on usein paras lääkäri tai paras apteekki. Jotkut ruoat auttavat poikkeuksellisen hyvin hiustenlähtöä vastaan niiden luonnollisten aktiivisten aineosien ansiosta. Tämä on valikoima parhaita ruokia, jotka auttavat torjumaan liiallista hiustenlähtöä.

Miksi oikea ruokavalio voi auttaa hiustenlähtöä vastaan?

Hiustenlähtöä kutsutaan sairaudeksi, kun yli 100 hiusta irtoaa päivässä. Patologinen hiustenlähtö (alopecia) voi olla perinnöllistä tai stressin aiheuttamaa. Myös lääkkeet, tartuntataudit ja sädehoito syövän ja raskasmetallimyrkytyksen hoitoon voivat johtaa patologiseen hiustenlähtöön. Mutta riippumatta siitä, mikä aiheuttaa hiustenlähtöä, riippumatta siitä, missä muodossa se on – se voi tehdä ihmeitä. Päätavoitteena on edistää hiusten kasvua ja vahvistaa yksittäisiä hiuksia. Myös karvatupet tarvitsevat oikeat aineet toimiakseen normaalisti. Terveen hiusten kasvun takaavia ravintoaineita ovat ensisijaisesti proteiinit, rasvat ja erilaiset kivennäisaineet. Vitamiinit, kuten B. B12-, A-, C- ja E-vitamiinit ovat tärkeitä, samoin kuin hivenaineet ja kivennäisravinteet, kuten kupari ja rauta.

Kaikki nämä aineet saavat hiukset kasvamaan halutulla tavalla, vahvoiksi ja vahvoiksi. Siksi on tärkeää syödä elintarvikkeita, jotka sisältävät suuria määriä näitä vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita ja proteiineja. Näitä ovat muun muassa seuraavat.

Parhaat (ja maukkaimmat) ruoat hiustenlähtöön

1. Kananmunat

On vain vähän parempia proteiinin lähteitä kuin munat. Niitä voidaan valmistaa monella eri tavalla, ne ovat suhteellisen halpoja ja sisältävät runsaasti proteiinia. Hiusrakkulat koostuvat enimmäkseen proteiinista. Siksi on erittäin tärkeää sisällyttää ruokavalioon riittävästi proteiinia. sisältää myös biotiinia (B7-vitamiinia). Biotiinin puute liittyy myös hiustenlähtöön, minkä vuoksi on erittäin suositeltavaa käyttää riittävästi B7-vitamiinia. Sinkki täydentää spektrin. Joten munat ovat yksi parhaista ruoista hiustenlähtöön ja sitä vastaan!

2. Pinaatti

Pinaatti sisältää paljon proteiinia, eikä vain Popeye tiedä sen! Pelkästään tästä syystä terve vihreä vihannes on yksi parhaista liittolaisista taistelussa hiustenlähtöä vastaan. Pinaatti on kuitenkin myös runsaasti rautaa, mikä voi lisätä hiusten kasvua. Lisäksi pinaatti on yksi parhaista A-vitamiinin lähteistä. 60 grammaa pinaattia kattaa jo aikuisen päivittäisen pinaatintarpeen.

3. Kala

Erityisesti rasvainen kala on erinomainen apu hiustenlähtöä vastaan. Lohi, silli ja muut kalalajit, joissa on paljon rasvaa, ovat erityisen sopivia. Omega-3-rasvahapot on johdonmukaisesti yhdistetty lisääntyneeseen hiusten kasvuun, ja rasvainen kala on yksi parhaista lähteistä. Lisäksi on proteiineja sekä D3- ja B-vitamiinia, jotka kuuluvat myös niihin elintarvikkeisiin, joita tulee kuluttaa enemmän kaljuuntuessa.

4. Pähkinät

On tiedetty jo pitkään, että pähkinät ovat terveellisiä. Mutta ne auttavat myös hiustenlähdön hoidossa, koska ne sisältävät runsaasti proteiineja, A- ja E-vitamiinia. B-vitamiineja, sinkkiä ja välttämättömiä rasvahappoja löytyy myös monista pähkinöistä. Erityisesti mantelien käyttöä suositellaan. Pähkinöitä voidaan syödä puolella tai käyttää ruoanlaitossa ja leivonnassa. Joten niiden pitäisi ehdottomasti olla osa jokaista hiustenlähtöä estävää ruokavaliota!

5. Pavut

Toinen luotettava kasvipohjainen proteiinin lähde. Papuja voidaan käyttää monin eri tavoin keittiössä, joten tylsää hetkeä ei tule koskaan. , rauta ja biotiini – kaikki tärkeät aineet, jotka ovat erittäin tehokkaita hiustenlähtöä vastaan – sisältävät myös huomattavia määriä. Ennen kaikkea pavut, toisin kuin kala tai pähkinät, ovat erittäin halpoja ja ovat siksi halpa vaihtoehto.

Muut ruoat, jotka auttavat hiustenlähtöä vastaan

 • appelsiinit: erittäin runsaasti C-vitamiinia
 • Sitruunat: Myös hyvä vitamiinin lähde, joka edistää hiusten kasvua.
 • Riisi: Liukenematon kuitu on yksi tärkeimmistä ravintoaineista hiustenlähtöön.
 • < li>Kaura: Toimii samalla tavalla kuin riisi ja sisältää myös B6-vitamiinia.

 • Parsakaali: Pinaatin tapaan parsakaali on myös runsaasti luonnollisia antioksidantteja.< /li>
 • Juusto: A-vitamiini
 • Porkkanat: A-vitamiini
 • Sienet: > Aminohapot
 • Tofu: Rauta ja sinkki
 • Kaakaojauhe: Sisältää kuparia. Kuparin puute voi johtaa hiustenlähtöön.
 • Cashew-ytimet: sisältävät myös kuparia.

Johtopäätös: Oikealla ruokavaliolla hiustenlähtöä vastaan!

Sillä on uskomattoman tärkeä rooli kaikkien fyysisessä ja henkisessä hyvinvoinnissa. Jopa hiustenlähtöön – tai terveiden hiusten kasvuun – ruoka on olennaisen tärkeää. Siksi on tärkeää syödä oikeita aineita sisältäviä ruokia: Tässä mainitut ruoat ovat ihanteellisia vitamiinien, kivennäisaineiden ja proteiinien imeytymiseen. Joten jos syöt tarpeeksi näitä ruokia, huomaat, että hiustenlähtöä voidaan hallita ilman kalliita ja vahvoja lääkkeitä.