Jatkuvasti väsynyt: 12 ruokaa, jotka kuluttavat energiaa

Ruoat, jotka vievät energiaa

Ruoka on voiman ja energian lähde – näin ainakin me ajattelemme. Monissa tapauksissa asia on kuitenkin juuri päinvastoin: monet ruoat sisältävät luonteensa tai valmistuksensa vuoksi erityisiä aineita, jotka ryöstävät kehon energiaa ja siten (voivat) aiheuttaa laikkuutta ja väsymystä. Ruoka kannattaa siis valita ja nauttia hyvin tietoisesti, jotta jokaiseen päivään voi kohdata riittävästi energiaa. Seuraavat ruoat vievät aktiivisesti energiaa kehosta:

1. Alkoholi

Alkoholi estää glutamaatin tuotantoa. Normaaleissa olosuhteissa tämä stimuloiva välittäjäaine lisää aivojen toimintaa ja energiatasoa. Alkoholin kulutus tukahduttaa tämän toiminnan, joten aivot saavat huomattavasti vähemmän syötteitä.

2. Juusto

Useimmat juustot valmistetaan lehmänmaidosta, joka on usein täynnä kasvuhormoneja ja antibiootteja. Juuston liiallinen kulutus voi aiheuttaa näiden myrkkyjen ja hormonien kertymistä elimistöön ja vähentää testosteronin tuotantoa. Tämä johtaa suorituskyvyn laskuun ja huomattavasti heikompaan itseluottamukseen, erityisesti miehillä.

3. Minttu

Minttu koostuu vaikuttavasta aineesta – mentolista. Koska mentoli kuitenkin alentaa testosteronitasoja, tällä yrtillä on merkittävä vaikutus miesten tehoon. Siksi, jos minttua käytetään liikaa, ruokavalion pitkiä muutoksia tulee harkita.

4. Tölkkiruoka

Pohjimmiltaan tölkkiruoka on erittäin käytännöllinen ja aikaa säästävä ravitsemusvaihtoehto. Mutta ole varovainen: purkitettu ruoka sisältää suuria määriä natriumia ja BPA:ta (= bisfenoli A) – näiden kahden aineen ansiosta ne kestävät. pitkään astiat. Kuitenkin samaan aikaan ne johtavat myös verenpaineen nousuun ja koko hormonitasapainon häiriintymiseen.

5. Käsitellyt lihat

Jalostetut lihat, kuten hot dogit, hampurilaiset, säilykeliha ja pekoni, sisältävät runsaasti natriumia, hormoneja, säilöntäaineita ja antibiootteja. Nämä lisäaineet hidastavat verenkiertoa ja varmistavat siten, että kaikki elimet eivät saa vähemmän verta (ja siten myös happea). Tämä prosessin viivästyminen ilmenee nopeasti laiskautena ja väsymyksenä.

6. Popcorn

Monen tyyppisten popcornien pakkaukset sisältävät ainetta “perfluori-oktaanihappo”. Tämä komponentti liittyy usein kilpirauhassairauksiin ja eturauhasongelmiin. Popcorn imee pienimmät määrät happoa, joka estää kilpirauhasen hormonituotantoa. Siten aineenvaihdunta ei ole enää optimaalisesti stimuloitunut, mikä näkyy energian vähenemisenä.

7. Lakritsi

Lakritsi sisältää muun muassa ainetta “glysyrritsiini”, joka alentaa testosteronitasoja. Liiallinen lakritsin kulutus voi nopeasti johtaa tehoongelmiin ja alentuneeseen esiintymishalukkuuteen. Siksi lakritsia tulisi nauttia vain pieniä määriä.

8. Kahvi

Kofeiini on erinomainen piriste. Koska kofeiini saa sinut tuntemaan olosi hereille ja paremmaksi, joten jokainen päivä näyttää olevan paljon helpompi käsitellä. Liiallisella kofeiinin kulutuksella voi kuitenkin olla monia seurauksia: lisääntynyt stressi (joka johtaa lisääntyneeseen stressialttiuteen), lisääntynyt kortisonin tuotanto ja krooninen uupumus. Siksi on parempi käyttää kofeiinitonta kahvia useammin.

9. Diet-limonadi

Diet-limonadi sisältää usein keinotekoista makeutusainetta (“aspartaamia”), mikä tarkoittaa, että juomassa on huomattavasti vähemmän sokeria ja vähemmän makeaa makua. Tällä sokerinkorvikkeella on kuitenkin kauaskantoisia seurauksia: se alentaa serotoniinitasoja, vähentää energiaa, laukaisee masennusta ja vähentää libidoa. Näin ollen “normaali” limonadi pienempinä määrinä on huomattavasti terveellisempää kuin ruokavalioversio.

10. Makeiset

Useimmat makeiset sisältävät suuria määriä valkoista sokeria. Tämä sokeri voi kuitenkin johtaa letargiaan, letargiaan ja jopa lukuisiin sairauksiin. Siksi: makeisia kohtuudella, kurottaudu mieluummin makeisiin hedelmiin!

11. Energiajuomat

Näiden juomien tarkoituksena on antaa keholle energiaa ja vauhtia. Nämä synteettiset tuotteet on kuitenkin metaboloitava maksassa, mikä tarkoittaa lisääntynyttä energiankulutusta tälle elimelle. Tulos: organismista puuttuu tämä energia, joten keho ja mieli tuntevat olonsa heikoksi ja väsyneeksi pitkällä aikavälillä.

12. Suola ja sokeri

Suolaa ja sokeria sisältäviä ruokia tulee nauttia vain pieniä määriä. Koska nämä kaksi komponenttia varmistavat glykeemisen indeksin nopean nousun. Vaikka tämä johtaa nopeaan energiapurskeeseen lyhyellä aikavälillä, se johtaa pysyvään matalaan tasoon pitkällä aikavälillä.