Sisältää 8 ruokaa virusta vastaan

Sisältää 8 ruokaa virusta vastaan

8 virukselle vastustuskykyistä ruokaa

Hyvin toimiva immuunijärjestelmä on elintärkeä selviytymisen kannalta. Immuunijärjestelmän on oltava jatkuvasti valppaana, valppaana hyökkäyksen tai vaaran merkeistä. Immuunijärjestelmän solujen tulee pystyä erottamaan omat ja vieraat molekyylit sekä erottamaan haitalliset vieraat molekyylit (esim. taudinaiheuttajista) vaarattomista vieraista molekyyleistä (esim. ruoasta). Terveellinen ruokavalio on hyväksi immuunijärjestelmälle: se täyttää sen toiminnalliset tarpeet ja rakentaa suolistoflooraa riittävän immuunivasteen muodostamiseksi. Tässä on joitain tärkeitä ruokia, jotka voivat tukea immuunijärjestelmääsi.

Inkivääri – terveellistä ja monipuolista

Inkivääri sisältää monia ravintoaineita, jotka varmistavat, että inkivääriä ei käytetä vain mausteena, vaan myös lääkkeenä. Inkiväärijuuri sisältää vitamiineja (C-, B1-, B2-vitamiini), kivennäisaineita: alumiinia, kaliumia, kalsiumia, rautaa, mangaania, kromia, fosforia, germaniumia; kapryyli-, nikotiini- ja linolihappo.

Korianteri – monipuolisin ruokayrtti

Korianteri sisältää runsaasti A-, E-, PP- ja B-vitamiineja. Se on myös hivenaineiden lähde: kalium, magnesium, kalsium, rauta, fosfori, natrium ja jodi. Tällä rikkaalla koostumuksella on myönteinen vaikutus terveyteen. Askorbiinihappo ja A-vitamiini vahvistavat ja kiinteyttävät kehoa, vaikuttavat positiivisesti ihon ja silmien terveyteen sekä parantavat immuunijärjestelmää ja lisääntymiskykyä.

Mustikat – Hyvistä ainesosista valmistettu superruoka

Mustaherukoiden tavoin mustikat vahvistavat immuunijärjestelmää ja ovat korkean rautapitoisuutensa ansiosta hyviä anemialle. Mustikoiden hyödylliset ominaisuudet johtuvat niiden korkeasta vitamiinipitoisuudesta. Näitä ovat karoteeni (A-vitamiini), B-vitamiinit sekä karpaloissa olevat C- ja PP-vitamiinit.

Vadelmat – terveellisiä hedelmiä välipalaksi

Vadelmat sisältävät monia ihmisille hyödyllisiä kivennäisaineita, vitamiineja ja orgaanisia aineita. Esimerkiksi vadelmat sisältävät kuparia, rautaa, kaliumia, kuitua ja pektiiniä. Vadelmat sisältävät tärkeää salisyylihappoa, jolla on voimakas kuumetta alentava vaikutus. Lisäksi vadelmat sisältävät runsaasti C-, B1-, B12-vitamiinia ja nikotiinihappoa (PP). Vadelma sisältää myös A- ja E-vitamiinia, joilla on myönteinen vaikutus ihoon parantaen sen väriä ja sävyä. Vadelmalla on myös hyviä myrkyllisiä ominaisuuksia. Vadelman parantava kyky johtuu fytonsideista, joilla on tuhoisa vaikutus erilaisiin sieni-itiöihin ja stafylokokkeihin.

Papaija – trooppinen C-vitamiinipommi

Papaija sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia. Keskikokoinen tuore hedelmä sisältää kolme C-vitamiiniannosta päivässä ja noin 60 % päivittäisestä A-vitamiinin tarpeesta. Papaija sisältää myös B-vitamiinit, kalsium, kalium, rauta, magnesium ja fosfori. Papaija stimuloi ruoansulatusta ja herättää ruokahalua.

Persilja – monipuolinen lääkeyrtti

Persiljaa pidetään terveellisimmänä yrttinä. Persilja sisältää runsaasti B-vitamiineja, A, PP, E ja beetakaroteenia. Tämä hyödyllinen yrtti sisältää myös rautaa, natriumia, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Se vahvistaa immuunijärjestelmää ja taistelee haitallisia bakteereja vastaan.

Valkosipuli – antibakteerinen vaikutus

Valkosipuli vahvistaa immuunijärjestelmää. Vilustumisen, vuotavan nenän, kurkkukipujen ja ylempien hengitysteiden infektioiden, mukaan lukien flunssan, kanssa valkosipuli on luotettava apulainen sairauksien torjunnassa. Sitä käytetään lääkkeenä ilmavaivat, paksusuolentulehdukset ja enterokoliitti, ummetus ja umpilisäke.

Pinaatti – runsaasti antioksidantteja sisältäviä lehtivihanneksia

Pinaatin lehdet sisältävät mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia, kuparia, sinkkiä ja mangaania. Ne auttavat kehoa säätelemään nestetasapainoa, tukevat solujen toimintaa, sykettä ja säätelevät verenpainetta. Sen lehdet ovat erinomainen välttämättömien antioksidanttien – A- ja C-vitamiinien, antioksidanttisten flavonoidien, kuten luteiinin, zeaksantiinin ja beetakaroteenin, lähde. C-vitamiini on hyvä elimistön immuunijärjestelmälle. Se auttaa kehittämään vastustuskykyä infektioita vastaan ja torjumaan vapaita radikaaleja. 100 g tuoretta pinaattia sisältää 47 % C-vitamiinin suositellusta päiväannoksesta.